A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat és a zsírt, majd összemorzsoljuk.
Amikor már kellően morzsalékos, először hozzákeverjük a lereszelt sajtot, majd hozzáadjuk a tejfölt és 2 db egész tojást, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
Ezután a tésztát egy liszttel megszórt tálba tesszük, lefedjük folpack fóliával, és pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
Közvetlenül sütés előtt kivesszük a tésztát a hűtőből, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, és lekenjük felvert tojással a tetejét. Megszórjuk reszelt sajttal, és egy éles késsel vagy pizzavágóval vékony csíkokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztacsíkokat.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük, majd a sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.