Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duplán sajtos rúd

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat és a zsírt, majd összemorzsoljuk.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, először hozzákeverjük a lereszelt sajtot, majd hozzáadjuk a tejfölt és 2 db egész tojást, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
  3. Ezután a tésztát egy liszttel megszórt tálba tesszük, lefedjük folpack fóliával, és pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. Közvetlenül sütés előtt kivesszük a tésztát a hűtőből, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, és lekenjük felvert tojással a tetejét. Megszórjuk reszelt sajttal, és egy éles késsel vagy pizzavágóval vékony csíkokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztacsíkokat.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük, majd a sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. 

Megjegyzés

Az elkészült sajtos rúd tésztája finom, és omlós. Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss