Forró cider
A forralt bornál enyhébb alkoholt számtalan kiegészítővel tehetjük ütős koktéllá. Az almaborhoz érdemes száraz fehérbort adni, majd a megfelelő fűszerekkel összeforralni. A forralt ciderhez jól passzol az ánizs, citromhéj, szegfűszeg, fahéj, kardamom,de akár zöld fűszerekkel is ízesíthetjük, például adhatunk hozzá egy kevés rozmaringot.
Ciderrel sült pulykamell fényezett almával és körtével >>>
Pumpkin cream
Az ősz emblematikus zöldsége - a sütőtök - a koktélok világában is megtalálja a helyét. A telt aromájú, édeskés sütőtökből készített szirupokkal, pürékkel sokféle koktélt alkothatunk, de biztosan nem nyúlunk félre, ha egy lágyabb krémlikőr partneréül adjuk, s a végeredményt jégre öntjük és őrölt fahéjjal kínáljuk, vagy rummal bolondítjuk meg.
Sütőtökös receptek >>>
Irish coffee
A melengető koktélok között helyt kell, hogy kapjon a ír kávé is, amely a kávé mellett nagyobb mennyiségű ír whiskyt, kevés barna cukort és tejszínt tartalmaz. Óvatosan bánjunk vele, ártatlan külseje ellenére ütős ital. A hőálló üvegben szervírozott kávét készíthetjük úgy is, hogy a cukorral kevert whiskyt meggyújtjuk, s így karamellizáljuk, olvasztjuk meg a cukrot, de ha ettől valaki idegenkedik, akkor cukorsziruppal is dolgozhat.
Fügekoktél
Az édes, lédús, illatos gyümölcsöt nem csak előételek és desszertek készítésére használhatjuk, hanem koktélt is varázsolhatunk belőle. A szárított és friss fügét egyaránt felhasználhatjuk ezekhez a koktélokhoz, amelyekhez nagyon jól állnak a tiszta alkoholok, mint például a vodka, amihez csak egy kevés narancslevet kell társítani, s máris kész könnyű, gyümölcsös, de erős italunk.
Finomságok fügével >>>
Manzarita
A 2015-ös őszi szezon új koktélja. A cider alapokon nyugvó italhoz egy kevés bodzavirágból készített szörp és arany tequila kerül, a koktél karakterét erősíti a shakerbe tett citrom és fahéj. A manzarita egy könnyed, illatos, de markáns koktél, amelyet otthon is könnyedén elkészíthetünk.