Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duplán diós süti

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A diós piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 5 dkg gríz
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg (darált vagy durvára vágott) dió
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adunk 4 kanál kristálycukrot, a fehérjéhez pedig 2 evőkanál cukrot. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a diót. Jól elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjét óvatosan összeforgatjuk vele. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

A tejben a grízt megfőzzük, kihűtjük, majd a habosra kikevert porcukros margarinhoz adjuk. Beletesszük a diót is, és jól összedolgozzuk.

A krémet egyenletesen rákenjük a kihűlt tésztára, majd megszórjuk csokireszelékkel. Tetejét ízlés szerint díszíthetjük dióval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss