hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duplán csokis amerikai brownie

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 bögre (2 dl) víz
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)
  • 1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg)
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 22 dkg vaj
  • A tetejére:
  • mogyoró vagy dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg porcukor
  • 6 evőkanál natúr joghurt
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 12 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: 1. A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a vajat és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk.

2. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.

3. Egy kb. 30x25 cm-es tepsit kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen megcsinálják a gyerekek is.

4. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük.

5. A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével összemelegítjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen felolvad. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta, majd kidíszítjük.

Ezek is érdekelhetnek