Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dupla sajtos bolognai lasagne

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát, fokhagymát, sárgarépát és szárzellert apróra kockázzuk. A hámozott paradicsomot lecsepegtetjük, levét felfogjuk.
  2. Az olívaolajat az 1 ek vajjal együtt lábosban felforrósítjuk, és közepes tűzön megdinszteljük rajta a hagymákat kb. 3 perc alatt. A sárgarépával és a szárzellerrel együtt tovább pároljuk 4-5 percig, majd hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve pirítjuk 3-4 percig.
  3. Megsózzuk, megborsozzuk, belevegyítjük a paradicsompürét, és összemelegítjük fél perc alatt. Ezután felöntjük a vörösborral, és a keletkezett levet elfőzzük. Végül hozzákeverjük a kissé szétnyomkodott hámozott paradicsomot a felfogott lével, valamint a babérlevéllel együtt, és fedő nélkül sűrűre főzzük kb. 1 óra 20 perc alatt. Megsózzuk, megborsozzuk, és a babérlevelet kiszedjük.
  4. besamelhez a vajat lábosban felolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük a tejjel, és gyenge tűzön fedő nélkül, gyakran átkeverve főzzük 20-25 percig. Végül megsózzuk, és felolvasztunk benne 5 dkg reszelt sajtot.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a mozzarellát apróra daraboljuk, és egy kb. 23 x 28 cm-es, kivajazott felfújtformát vagy tűzálló tálat az alján megkenünk besamellel. A lasagnelapokat 4 dkg reszelt sajttal, a mozzarellával és a bolognai mártással váltogatva a tálba rétegezzük, majd az egészet meglocsoljuk a maradék besamellel, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen sütjük 15-20 percig.
  6. Végül a lasagnét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és ropogós aranybarna kérget sütünk rá további kb. 15 perc alatt. Rövid pihentetés után, melegen tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss