Elkészítés: 1. A tésztához a tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral, és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett 20x25 cm tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30 perc alatt megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal, majd megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém megszilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre