hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dupla csokis-ribizlis cupcake

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • 12,5 dkg finomliszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 5 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg ribizli
  • A krémhez:
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • A díszítéshez:
  • 12 db ribizlifürt

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütő- és a kakaóport elvegyítjük. Az étcsokit apró darabokra törjük. A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük, ezután hozzáadjuk előbb a tejet, majd a lisztes keveréket. Beleforgatjuk a csokoládét és a megtisztított ribizlit is, és a papírkapszlikkal kibélelt muffinformákba adagoljuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig vagy tűpróbáig sütjük.
  2. A tejszínt felmelegítjük kb. 40 fokosra. A krémhez vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett összeolvasztjuk a vajat és a darabokra tördelt csokoládét. Ekkor hozzáadjuk a langyos tejszínt, összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Felhabosítjuk, nyomózsákba kanalazzuk, és a muffinok tetejére nyomjuk. Egy-egy fürt ribizlivel díszítjük a sütiket.

Megjegyzés

Recept és fotó: Basa Vera - MME

Ezek is érdekelhetnek