Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dupla csokis-áfonyás cupcake (muffin)

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A muffinhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg áfonyadzsem
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 marék csokicsepp
  • A krémhez:
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 11 dkg hideg vaj
  • 13 dkg étcsoki
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

1.

Gőz fölött megolvasztunk 10 dkg étcsokoládét, ha megolvadt, belekeverünk 10 dkg vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni.

2.

2 tojást 15 dkg cukorral habosra keverünk, majd fakanállal belekeverjük az áfonyadzsemet, majd a csokit.

3.

A lisztben elkeverünk 1 teáskanálnyi sütőport, majd ezt beleforgatjuk a tésztába.

4.

175 fokra előmelegített sütőben körül-belül 25 perc alatt készre sütjük a muffinokat.

5.

A krémhez 2 egész tojást felhevítünk 10 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, míg a cukrok el nem olvadnak. Ezután addig verjük robotgéppel, míg teljesen ki nem hűl a habunk. A vajat felkockázzuk és hozzákeverjük. (Nem baj, ha darabos lesz.)

6.

13 dkg étcsokit felolvasztunk vízgőz fölött, majd 2 dkg cukrozatlan kakaóport csomómentesen lekeverünk benne. A vajas alappal alaposan összekeverjük, majd hűtőben hagyjuk, hogy a vaj kissé visszadermedjen. Ezután habzsákba töltve díszítjük vele a muffinokat.

Megjegyzés

A díszítéseket tekintve: bronz ehető csillámport, mogyoró krokantot, gyertyát, rózsaszín csokit, különböző tortadarákat használhatunk.
- Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss