hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dupla almatorta

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 25 dkg vaj + a formához
  • 15 dkg cukor
  • 35 dkg liszt + a formához
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 rúd fahéj
  • A tetejére:
  • 3 evőkanál mandulaforgács

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A cukorral, a fahéjjal, a citrom levével fél liter vízben feltesszük főni, forrás után pár percig hagyjuk a tűzön. Ha kész, kicsit lehűtjük, az almát leszűrjük és lecsepegtetjük.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kivajazunk-kilisztezünk egy 26 centis tortaformát.

A tésztához a tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját krémesre keverjük a vajjal és a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport, végül finoman beleforgatjuk a fehérjékből vert habot.

A tészta felét a tortaformába tesszük, és elosztjuk rajta a lecsepegtetett almát. Befedjük a maradék tésztával, megszórjuk a mandulaforgáccsal.

A tortát a sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni.

A tésztát kivesszük a tortaformából, tálra tesszük, megszórjuk a porcukorral. Tejszínnel, almával díszíthetjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss