Elkészítés: A 20 dkg porcukorot, a margarint és a 4 tojás sárgáját habosra kikeverjük, a 4 tojásfehérjéből habot verünk. Ezeket összekeverjük a 40 dkg liszttel, sütőporral, vaníliás cukorral és 11 evőkanál tejjel.
A tészta felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe kupacoljuk.
A maradék tésztába 2 evőkanál kakaóport és 3 evőkanál tejet adunk, összekeverjük, a tepsibe kupacoljuk ezt is. Tetejét megszórjuk magozott meggyel. Megsütjük.
Ha a tészta kihűlt, megkenjük krémmel: a margarint kikavarjuk 20 dkg porcukorral. A 2 csomag pudingport megfőzzük 2 dl meggylében, és (ha kihűlt) a porcukros margarinhoz keverjük.
A tetejét csokimázzal borítjuk.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre