Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dukatell bukta (kelt tészta)

MME MME
5/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A lisztet a kevés tejben feloldott élesztővel, a sóval, a cukorral és a tojással elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, és levegősre verjük erőteljes mozdulatokkal. Addig verjük, amíg elválik az edény falától. Letakarjuk fóliával, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

2. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. 3-4 cm vastagra nyújtjuk, és pálinkáspohár méretű szaggatóval kiszaggatjuk.

4. Kivajazunk egy tepsit vagy sütőformát. A kiszaggatott tésztát golyókká formázzuk, megforgatjuk olvasztott vajban, majd a tepsibe tesszük őket szorosan egymás mellé.

5. További fél órát meleg helyen kelesztjük, a tetejét megkenjük tojássárgával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percet sütjük.

6. Ha megsült, darabjaira szedjük, és vaníliakrémmel, borsodóval, gyümölcsraguval tálalhatjuk ízlés szerint.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss