Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dühösek a vegánok, mert Peppa malaccal reklámozzák a szalonnát

default user icon
MME
Skóciában egy kávézó azzal húzta ki a gyufát a vegánoknál, hogy a közkedvelt mesekarakterrel, Peppa malaccal reklámozzák baconös szendvicsüket. Sőt, állítólag már ott tart a sztori, hogy a nem vegán szülők is dühösek, akiknek gyerekei szeretik és követik a rajzfilmhős kalandjait.

Az edinburghlive.co.uk kezdett cikkezni arról a kibontakozóban lévő botrányról, aminek a főszereplője egy Edinburgh-i kávézó menüajánló krétarajza, és az ezzel kapcsolatban nemtetszésüket kifejező vegánok és kisgyerekes anyukák.

Történt ugyanis, hogy a skóciai kávézó Peppa malaccal és egy szelet kenyérrel illusztrálta baconös szendvicsüket egy krétarajzon, amit sokan személyes sértésnek vettek, a látványt pedig egyenesen felkavarónak tartják.

Egyébként nem csak Peppa malac az egyetlen mesefigura a menüajánlón, hanem egyből ott virít alatta a Magic Roundabout tehene is, vélhetően egy marhás szendvics megjelöléseként. A szülők egyébként azért aggódnak, hogy a gyerekeket sokkolhatja a látvány, ugyanis nincsenek még felkészülve arra, hogy kedvenc mesehősük ételként díszelegjen egy kávézó étlapján.

Az, hogy mi lett a vége a felháborítónak tartott szendvicsbotránynak, arról nem szól az írás, de több mint valószínű, hogy a Gordon Street Cafe még aznap eltüntette a transzparenst a Market Streetről.   

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss