Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duciburger

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húspogácsákhoz:
  • 1,5 kg marhacomb
  • 50 dkg sertésháj
  • 2 tojás
  • 1 nagy hagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma reszelve
  • mustár
  • ketchup
  • bors
  • 1 kanálka pirospaprika
  • Valamint:
  • hamburgerzsömle
  • mustár
  • ketchup
  • majonéz
  • paradicsom
  • uborka
  • saláta
  • lilahagyma
  • kukorica
  • vörösbab
  • reszelt vagy lapka sajt
  • pirított bacon szalonna (ha zsírját öntöd föl kis olajjal, és abban sül a hús, akkor még finomabb)

Elkészítés

Elkészítés: Először is meg kell kérni a hentest, hogy a hájat dobálja be a hús mellé, mikor azt darálja. Ezt kevesen csinálják meg, de a barátaim tapasztalata szerint akár le is lehet reszelni vagy aprítani a hájat, és azután a marhacombhoz keverni.

A húspogácsákhoz minden alapanyagot összekutyulsz, és legalább 1 órát pihenteted a hűtőben, végül kevés olajon grillserpenyőben centi vastag lepénykéket sütsz. Eléggé összeugrik sütéskor, nagyobbakat érdemes készíteni.

Nálunk az a szokás, hogy a továbbiakban minden hozzávalót szépen összeaprítva az asztalra pakolok, és mindenki megcsinálja a saját hamburgerét. A zsömlét félbevágás után kicsit érdemes megpirítani. Nem ázik úgy el, és az íze is jobb.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés

Ez az adag 6-8 embert jóllakat, de ha kevesebben vagytok, akkor is érdemes ennyit csinálni. Ami megmaradt, azt fólia közé lapítva külön-külön lefagyasztod, és kiolvasztás nélkül bele lehet dobni a serpenyőbe. Az ízei, ha lehet, még jobban összeállnak így.
- Girakiel

Ezek is érdekelhetnek

Friss