Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dubarry szelet

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés, forró zsiradékon, hirtelen kisütjük. Az apró rózsákra szedett karfiolt, rövid időre, forró, enyhén sós vízbe dobva előfőzzük 5 perc alatt.
  2. A besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, vékony sugárban felöntjük a tejjel, simára keverjük. 2 percig forraljuk, beleteszünk 5 dkg sajtot, 1 csipet sót, és a szerecsendiót. A tűzről levéve elkeverjük a tojásságájákkal. 
  3. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, egymás mellé belerakjuk a hússzeleteket, majd ráhalmozzuk a karfiolt, és az egészet leöntjük a besamelmártással. Rászórjuk a maradék reszelt sajtot. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Sűrű krumplipürével, rizzsel vagy hagymás, esetleg petrezselymes újkrumplival tálaljuk.

    Dubarry szelet csirkéből >>> 

    receptek karfiollal >>>

    Finomságok sertéshúsból >>> 

Megjegyzés

A Dubarry személynév. Az ételt egy olyan hölgyről nevezték el, aki szívesen osztogatta bájait a magasrangú uraknak és királyának, ezzel gazdagságot és elismerést szerezve magának és férjének. Róla nevezték el ezt az ételt. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss