Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Drezdai stollen

> 90 perc
rafinált
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a mandula, a marcipán, a rum és az aszalványok kivételével a hozzávalókból sima tésztát dagasztunk. Meleg helyen lefedve 40 percig kelesztjük.

Ezután a rummal elkevert aszalványok és mandula keverékét a tésztába gyúrjuk. Újabb 40 perces kelesztés jön.

A második kelesztés után a tésztát kicsit kinyújtjuk, és a közepébe helyezzük a rúddá formált marcipánt. A tészta egyik felét a másikra hajtjuk úgy, hogy legyen egy kis magasított része nagyjából középen. A mellette lévő tésztarészeket kicsit lenyomjuk. Így kapjuk meg a jellegzetes formáját.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A legjobb, ha stollen méretű tepsit használunk. Lefedve hagyjuk kelni még 20 percet.

Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, még forrón mindenhol megkenjük olvasztott vajjal, és bőven, vastagon megszórjuk porcukorral. Hagyjuk kihűlni.

Ezután alufóliába jól becsomagolva hűvös helyen hagyjuk, 2-3 hétig is eláll így. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Nagyon finom és szépséges karácsonyi sütemény a hagyományos karácsonyi ízek kedvelőinek. Gasztroajándéknak is kiváló. - christine35

Ezek is érdekelhetnek

Friss