Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Drezdai stollen

75 perc
mester
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a mandula, a marcipán, a rum és az aszalványok kivételével a hozzávalókból sima tésztát dagasztunk. Meleg helyen lefedve 40 percig kelesztjük.
  2. Ezután a rummal elkevert aszalványok és mandula keverékét a tésztába gyúrjuk. Újabb 40 perces kelesztés jön.
  3. A második kelesztés után a tésztát kicsit kinyújtjuk, és a közepébe helyezzük a rúddá formált marcipánt. A tészta egyik felét a másikra hajtjuk úgy, hogy legyen egy kis magasított része nagyjából középen. A mellette lévő tésztarészeket kicsit lenyomjuk. Így kapjuk meg a jellegzetes formáját.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A legjobb, ha stollen méretű tepsit használunk. Lefedve hagyjuk kelni még 20 percet.
  5. Előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, még forrón mindenhol megkenjük olvasztott vajjal, és bőven, vastagon megszórjuk porcukorral. Hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Nagyon finom és szépséges karácsonyi sütemény a hagyományos karácsonyi ízek kedvelőinek. Gasztroajándéknak is kiváló. Alufóliába jól becsomagolva hűvös helyen 2-3 hétig is eláll. - christine35

Ezek is érdekelhetnek

Friss