Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és egy kis cukorral felfuttatunk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe kis mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, kis liszttel elkeverjük, és kb. 10 percig kelesztjük.
Addig a maradék tejet elkeverjük a tojással, a porcukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a fűszerekkel és a felolvasztott vajjal. Összedolgozzuk a liszttel. A robotgép spiráljával legalább 10 percig dagasszuk, hogy a tészta szép fényes legyen. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
Kelés után kissé szétnyújtjuk, az összedarabolt aszalt gyümölcsöt és durvára vágott diót lazán beledolgozzuk. Hosszúkásra nyújtjuk, a szélét visszahajtjuk. 15 percig kelesztjük tepsibe téve, sütőpapíron.
Előmelegített kb. 180 fokos sütőbe kb 45 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, és vastagon megszórjuk porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre