hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Drávai csukasült

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • kb. 1 kg-os megtisztított csuka
  • 6 gerezds fokhagyma
  • 2 kávéskanál fehérbors
  • paprikás liszt (panírozáshoz)
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg brokkoli
  • olaj
  • A fokhagymamártáshoz:
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl húsleves
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A csukát megtisztítjuk, bevagdaljuk, besózzuk, a zúzott fokhagymát összekeverjük a fehérborssal, majd ezzel kívül-belül bekenjük a halat, és 1-2 órára hidegen állni hagyjuk.

Közben megtisztítjuk a brokkolit, rózsákra szedjük, sós vízben puhára főzzük. Főzés után lecsepegtetjük, félretesszük.

Elkészítjük a fokhagymamártást is. Rántást készítünk, melyet zúzott fokhagymával dúsítunk, enyhén megpirítjuk, majd húslevessel felöntjük, összeforraljuk. Forrás közben (lassú tűzön) hozzáadjuk a tejszínes habarást.

A paprikás lisztben megforgatott csuka hasába vékonyra szelt füstölt szalonnát teszünk, az előmelegített sütőből kivesszük a tepsit a felforrósított olajjal, és az egész csukát óvatosan
beletesszük. A maradék szalonnaszeletekkel beborítjuk a halat,
s kb. 20 percig sütjük. Közben egyszer megfordítjuk, meglocsoljuk.

Tálaláskor az egész csukát óvatosan, hogy ne törjön, kivesszük a tepsiből, tálra helyezzük. Köré rakjuk a brokkolirózsákat, a vele sült szalonnaszeleteket, s rá- vagy melléöntjük a fokhagymamártást.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss