Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újabb drágulás jön: akár 2000 forint is lehet egy kiló csirkemell

default user icon
MME
Jelentős, 25 %-os drágulás vátrható a húspiacon: az eddig pénztárcabarátnak számító csirkemell kilója akár a 2000 forintot is elérheti - mondta el a Baromfi Termék Tanács titkára.

Mivel a takarmány ára jelentősen megnőtt, muszáj a piaci árakat is növelni - mondta el az ATV riportjában Molnár György a Baromfi Termék Tanács titkára, hozzátéve: nem biztos, hogy megáll a drágulás kétezer forint körül, mert ha a takarmányárak emelkedése folytatódik, de közben a felvásárlási árak nem növekednek, akkor a termelőnek már nem lesz érdemes tovább ezzel foglalkoznia.

Egy kiló csirkemellet most nagyjából 1100-1500 forintért lehet kapni ennek az ára 1900 forintra is emelkedhet, a csirkecomb ára 700-ról 900 forintra, a jelenleg 1700 forint körül kapható sertéskaraj pedig több mint 2100 forint lehet.

Ennek következménye nagyon egyszerűen az lehet, hogy az emberek – akár azok is, akik húsevőnek nevezik magukat – kevesebb húst fognak vásárolni. Ifj. Papp László, a Hajdúhús 2000 húsüzem vezetője kifejtette, hogy a koronavírus-járvány megviselte az ipart, és felhívta a figyelmet arra is, hogy az utóbbi időben nemcsak a takarmány, hanem az élő állatok tőzsdei ára is növekedett, ez szintén drágulást okoz. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss