Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Double Decker csokitorta

75 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vajazzunk ki két 20 cm-s tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.

A vajat, a fehér csokit, a cukrot és a tejet olvasszuk össze, majd hagyjuk 15 percet hűlni. Adjuk hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojásokat. A massza felét öntsük az egyik formába. A másik feléhez keverjük a kakaóport, ez megy a másik formába.

150 fokos előmelegített sütőben süssük 50 percig a fehéret, 70 percig a sötétet (a kakaótól lassabban áll össze).

Amíg sülnek a torták, a tejcsokit és a tejszínt olvasszuk össze, majd hűtsük le. Felhasználás előtt habverővel átkeverjük, hogy kenhetőbb krémet kapjunk.

Miután megsültek és kihűltek a torták, a fehéret megkenjük a krém harmadával, ráhelyezzük a barna tésztát, és az egész tortát befedjük a maradék csokis krémmel.

Megjegyzés

Célszerű felszolgálás előtt 1 órával hamarabb kivenni a hűtőből, szobahőmérsékleten a legfinomabb.
- engebea

Ezek is érdekelhetnek

Friss