Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dödölle - az eredeti recept

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A megtisztított, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, kicsi vizet hagyjunk rajta, majd visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatos lassú melegítés és határozott keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük és törjük, amíg egységes masszát kapunk belőle.
  2. Ha a massza kihűlt, evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle, és egy kevés zsíron vagy olajon a dödölle mindkét oldalát ropogósra pirítjuk.
  3. Pirítás közben adhatunk hozzá apróra vágott vöröshagymát. De a hagymát vékony karikákra is vághatjuk, ebben az esetben forgassuk meg kukoricalisztben, és bő olajban süssük aranybarnára. Tálaláskor tegyük a készre sütött dödölle tetejére.
  4. Tejföllel díszíthetjük, de a legjobb ha külön is kínálunk mellé tejfölt, mert sok tejföllel finom igazán a dödölle.

Nézzétek meg videón, hogyan készül az eredeti zalai dödölle:

Ezek is érdekelhetnek

Friss