Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dödölle sóskamártással

60 perc
mester
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sóskamártás elkészítéséhez a friss sóskát megtisztítjuk a szárától, és alaposan átmossuk. Egy kevés zsiradékban megdinszteljük, majd levesszük a tűzről.
  2. A tejfölt a liszttel kikeverjük, és felhígítjuk a tejjel, majd ezzel a keverékkel behabarjuk a sóskát. Ízlés szerint édesíthetjük egy kevés cukorral, majd újraforralásig főzzük.
  3. A dödölle elkészítéséhez a krumplit sós vízben megfőzzük. Összetörjük, majd ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. Az aprított hagymát olajon megdinszteljük, kihűtjük, majd a krumplihoz adjuk.
  4. Annyi lisztet tesszünk hozzá, amennyit felvesz. Kis gombócokat formázunk a masszából kanállal, és forró olajban megpirítjuk mindkét oldalukat.
  5. Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük a krumpligombócokat, és 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük még. A sóskamártással kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss