hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dödöle sóskamártással

45 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A sóskamártáshoz:
  • 70-80 dkg friss sóska
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • cukor
  • 1-2 dl tej
  • kevés zsiradék
  • A dödöléhez:
  • 10 nagy szem krumpli
  • liszt
  • 2 fej hagyma
  • ételízesítő
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A friss sóskát megtisztítom a szárától, és alaposan megmosom. evés zsiradékban megdinsztelem. Ha ez megvan, akkor a tejfölt a liszttel kikeverem, és felhígítom tejjel, és ezzel a sóskát behabarom. Ízlés szerint cukrozom. Újraforralásig főzöm.

A dödöléhez a krumplit sós vízben megfőzöm, majd fűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel. Annyi lisztet teszek hozzá, amennyit felvesz. Kis gombócot formázok a masszából kanállal, és olajban megpirítom, amibe előzőleg hagymát raktam. Majd ráhelyezem a zsírpapírral kibélelt tepsibe, és 170 fokon sütöm 20 percig.

Ezek is érdekelhetnek