Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"A tojás savanykás és furcsa állagú" - Dobozos háromszögszendvicseket teszteltünk

A háromszögszendvics egy szolid rejtély. Eredetileg két négyzet alakú kenyér, amit átlósan félbevágnak és kész. Sok esetben a két felet még külön csomagolásba se teszik, ergo ugyanúgy meg kell záros határidőn belül enni a kettőt különben megérlelődik.

Számtalan variációban találjuk őket már a boltok és benzinkutak polcain, a legtöbbet az 5-600 forintos ársávban persze, a benzinkutak néha aranyáron pörgetik ezeket a termékeket. A heti tesztre az egyetlen szempont a válogatás során annyi volt, hogy a szendvicsek formája háromszög legyen, amiket ugyanilyen geometriai tulajdonságokkal rendelkező dobozban szervírozzanak.

Deli classic - tojás és bacon

Vékonyka pakk, ami két adagot rejt magában. Sok tojást látunk kintről, amit némi bacon tör csak meg. A további felezés után ennél is remekül látszik, hogy valójában a szendvics közepében van érdemi töltelék, a szélek felé haladva folyamatosan apad a mennyisége. Kóstolás után azonnal kijelenthető, hogy hiába a nevében a bacon, ebbe bizony alig jutott, alig érezni. Leginkább a tojás íze dominálja az egészet, cserébe a kenyér nem túl száraz szerencsére. A tojás állaga furcsa, kicsit lédús, amit nem feltétlen szeretnénk nyugtázni egy ilyen étel esetében.

Adatok: 150 gramm, 449 Ft

Chef select - to go – classic

Kifejezetten csábító, hogy látszik a jó vastag réteg sonka és sajt szorosan egymás mellett. Extra képessége, hogy a kenyerébe paradicsomot is csempésztek. Ízlelve kiderül róla, hogy a kenyér meglehetősen puha. A belső arányok tökéletesek, egyik sem nyomja el a másikat a tojás és a sonka íze is mindvégig remekül érződik. Nincsenek kellemetlen műízek és egy kevéske szósz-szerű dolgot is találunk a belsejében. Az uborka íze remekül frissít, ez egy jól harmonikusra hangolt szendo lett.

Adatok: 220 gramm, 499 Ft

Tramezzini

Igazi őselem, talán az első ilyen szendvicsek hírnöke volt kis hazánkban a Tramezzini. Ezt történetesen egy töltőállomáson sikerült csak megtalálni, egyéb boltokban nem láttuk egyszer sem. Sonkás és tojásos, de egy csipet paprika is került bele. Kóstolás során leginkább egyetlen értékelhető pontját sikerült megjegyeznünk, ami a paprika darab. A tojás savanykás és furcsa állagú, ami inkább arra sarkalja az embert, hogy egye meg. Ízében a sonka is eléggé cudar eredménnyel zárt. A kenyér szárazkás, szóval még fojtogat is ráadásként.

Adatok: 165 gramm, 899 Ft

Crocodille – sonka/tojás/bacon

Igazi bőség, mert egyből három darab szendvicset kapunk és mindegyik másfajta ízvilággal rendelkezik. A sonkás névvel illetett egy kicsit szárazkásnak hat, kellene oda egy szósz, ami fellazítja az egészet. A sonka perfekt, a kenyér jó, de a szósz hibázik mellőlük. A tojás fedőnév alatt futtatottban találunk egészen sok enyhén sós bacont, kifejezetten jó tojást és nem olyan száraz kenyeret, mint előbbi testvérénél. Arányait tekintve is patent, nem igazán van rá panasz. A bacon kódjellel álcázottban főleg a bacon dominál, ami itt is enyhén sós, de akár az elsőnél itt is hiányolunk egy kis szószt. Picit száraz az összhatás sajnos.

Adatok: 300 gramm, 649 Ft

Khell Food - kemencés sonkás

Igazi koprodukció a Kométával, akik a szendvics lekét szolgáltatják azaz, a sonkát. A kenyér finom, picit édes, de összességében korrekt. Van benne egy vajkrémes vonal, ami megoldja a felmerülő szárazság problémáját is, lágyan szószos lett tőle a szendvics. A sonka ízre patent, de mellette a saláta és a paprika is tökéletes.

Adatok: 160 gramm, 599 Ft

Deli classic – szalámi és sajt

Jó guszta kintről, ezzel nem lehet vitatkozni. Ott a szalámi, a sajt és jó vastagon. Érdekes, mert a gouda sajt ízre és állagra tökéletesen olyan benne, mint a mackósajt. A szalámi látványra ütős viszont ízre már kevésbé. Nem harsány, éppen csak érezzük jelenlétét. A paprika remekül kitűnik belőle. A kenyér ezek körül átlagos, semmi extra nincsen benne, de nem is száraz szerencsére.

Adatok: 160 gramm, 449 Ft

Khell Food – Barbecue-s szendvics

Látványos nagy csirkedarabok kukucskálnak a dobozból kifelé, melyeket láthatóan rendes BBQ fürdőbe raktak. Kóstolásnál ez egyből igazolódik is, a szószosságra itt aztán egy centi panaszunk sem lehet. A lágy BBQ mindent átjár. Ez benne a mesteri, hogy nem harsány az íze emiatt az önmagában nem a legzamatosabb csirkehús ízét is megtapasztaljuk. A kenyér egy pöppet fűrészporosabb a tökéletesénél, de összességében igencsak rendben van ez így.

Adatok: 190 gramm, 599 Ft

Crocodille - Tonhal és tojás

Nem lenne teljes a teszt, ha nem kerülne bele valamilyen halas szendvics. Ez most egy tonhal és tojás szerelemgyereként van jelen. Extraként némi hagymát is mellékelnek hozzá, hogy totális legyen az ízorgia. Kóstolva a tonhal megvan, de nem olyan vészesen erős, hogy az irodában mindenki fejvesztve meneküljön a friss levegő irányába. A hagyma viszont kifejezetten fickós benne. A tojás lágy ízekkel dolgozik, ahogy az elvárható. Állagra egészen krémes a töltelék egyvelege. Kenyér fronton minden tökély, nincs vele baj.

Adatok: 165 gramm, 549 Ft

Ítélet

A heti vegyesvágott ízvilágok miatt az értékelés is inkább csak két részre osztódik. Egyértelműen ajánlott a Chef select terméke, ami nálunk egyöntetűen kapná is az aranyérmet. Annyit sajnálunk, hogy csak a classic ízvilágot sikerült beszerezni, pedig elvileg több ízben is lenne. A tonhalas példány is kellemes meglepetés illetve, a hármas Crocodille pakkból a bacon nevezetűt is bátran ajánljuk. A sort ebbe a mezőnybe a Khell Food csirkés és BBQ szószos példánya zárja, aminél a bőséges szósz vitte a prímet.

Ellenoldalra, avagy a gyászjelentésbe a Tramezzinit tennénk igazán, ahol a tojással ízre igen komoly bajok voltak, pedig a szavatosság szerint minden rendben volt a tesztelés alatt. Legalább drága is volt, igaz benzinkútról szedtük. Fél lábbal a Deli classic-tól a tojás bacon párosával szerelt szendvicset is idetennénk, ahol a tojás állaga kicsit furcsa volt, kicsit nagyon.

IGENIS SZÁMÍT A MÉRET! KLASSZIKUS KRÉKEREKET TESZTELTÜNK>>>  

AZ IRODISTÁK MEGMENTŐI - DOBOZOS SALÁTÁKAT TESZTELTÜNK>>> 

„ÁLLAGRA PICIT GUMISZERŰ” - VANÍLIÁS PUDINGPOROKAT TESZTELTÜNK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss