hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! A dobozos csokifagyik között egy mindenmentesé az ezüst!

A fagyizók tesztje közepette eljátszottunk a gondolattal, hogy meg kellene próbálni a dobozba zárt példányokat is. Tavaly kipipáltuk a vaníliás ízesítésüket így idénre maradt a csokis felhozatal, ami legalább annyira népszerű, mint a tavalyi versenyző.

A boltok polcait olyan szándékkal rohamoztuk meg, hogy csakis tisztán csokis ízeket keresünk. Kizártuk azokat is, melyek csak egy kevéske mogyoróval egészítettek ki, de még azokat is, melyek egy dobozon osztoznak egy másik ízzel, hiába van teljesen elkülönítve elvileg.

Kilenc remek példány találtunk. Ez a lista lehetett volna gazdagabb is, de több helyen az fogadott bennünket, hogy a csokis saját márkás ízesítés bizony hiánycikk volt az adott üzletben.

A teszt során főleg a csokisságot figyeltük, de azért az apróbb részletekre is odafigyeltünk.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 
Mazsi

Csomagolása kicsit a készételeket idézi, de jobban átolvasva az összetevőket, tényleg fagylalt van benne. A címke szerint belga csokoládéval van tekerve, de erről különösebb megemlékezést az adatok között nem találunk. Illata árasztja magából a tejszínességet, ami mögött megtaláljuk csak a csokit. Kóstolva nagyon gyengéd, semmi túlzó csokisság nem tapasztalható, csupán egy lágyabb vonal. A tejszínesség kóstolva is marad és uralkodik, nagyon könnyed az egész. Íze sokáig nem marad szánk vendége, viszonylag hamar távozik.

Adatok: 0,75 liter, tejpor 4%, csoki por 2,1%, 699 Ft

TESZT: KÉT SAJÁT MÁRKÁS VANÍLIÁS JÉGKRÉM IS LENYOMTA A CARTE D'ORT! >>> 
Gelatelli

Kibontás után sokáig értelmetlenül álltunk a látvány előtt, mivel olyan hatást ébreszt az emberben, hogy olvadt csoki fagyit kapott. A valóság az, hogy annyira habos az egész, hogy az életben nem lesz ez kemény, csak talán -2000 Celsius fok környékén. Kóstolva marad a habos hatás, hullámzó csokis teljesítménnyel. Néha durván berobban, néha pedig egészen észrevehetetlen és csak a habot érezzük. A csokis vonal nem világbajnok, valahol az átlagos körül helyezkedik el.

Adatok: 1 liter, csokoládé darabkák 5%, habtejszín 27%, kakaó 5%, 649 Ft

TESZT: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓ JEGESKÁVÉT! >>> 
Carte D’or

Talán a mezőny igazán nagy neve. Ezt is belga csokival álmodták meg a gyárban, ahogy a Mazsinál is tették. Teljesen homogén felülete már kicsit furának is hat, de amúgy minden rendben vele. Állagra lazább, nem annyira tömör, egészen krémes. Kóstolva finom csokoládés íz uralkodik benne, amiben egy kevés tejszínes irányt érzünk csupán. Kellemes, tiszta csokis élményt nyújt, amiben a cukrot is természetesnek találjuk, nincsen túltolva.

Adatok: 1 liter, tejcsokoládé darabok 3%, 1199 Ft

FAGYITESZT BUDAPESTEN: GELARTO ROSA, LEVENDULA, FRAGOLA VAGY DAUBNER? >>> 
Swedish Glace

Speciális képessége, hogy vegán, laktóz-, és gluténmentes illetve szójabab felhasználásával készül. Egyre nagyobb igény van ezekre a termékekre is, így jogosan kvalifikálta magát a mezőnybe. Illata alapján, mint akármelyik csoki fagyi, lágy aroma és semmi más. Kóstolva aztán kiderül, hogy nagyon más azért így, hogy szóját használnak hozzá. A szója jellegzetes íze folyamatosan ott van a csoki mögött közvetlen. Kicsit az áporodott pince illatot hozza ki a kettő együtt, ami azért nem túlságosan kellemes.

Adatok: 0,75 liter, szójababpor 2%, kakaópor 1%, 999 Ft

BODZASZÖRPTESZT: EZ KERÜLJÖN AZ ASZTALRA A HÉTVÉGÉN! >>> 
Rios

Prémiumként hirdeti magát, de manapság ez már a kommersz vodkára is elmondható. Felbontás után szemmel látható, hogy valóban került bele étcsoki: apró, kis koromfekete pontokként látszódnak. Ízében a sima csoki nem túlságosan határozott, viszont az étcsoki jól menti a helyzetet: az íze azonnal hatalomra tör, és egy sokkal intenzívebb csokis fagyit eredményez. Állagra jó, kellemesen krémes, de nem túlságosan habos. Étcsoki nélkül azért eléggé tragikus lenne az eredmény.

Adatok: 1 liter, étcsokoládé darabok 7%, tejszín 30,8%, kakaópor 4%, 699 Ft

TESZTELTÜK A CITROMOS ÁSVÁNYVIZEKET: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓT! >>> 

Tesco

Kibontás után meglátjuk az erősen fakó fagyit, ami színre már egészen bizonytalan. Illatában találunk egy nagyon kevés kakaós beütést, de átütő csokis élményt orrunkon át aligha tapasztalunk. Kóstolva sem változik nagyon a helyzet, egy könnyed kakaós fagylalt, amiben a tejszínesség határozottan jelen van. Íze nem tart sokáig, szinte azonnal elillan a szánkból, ahogy elhagyja a jégkrém a kanalat.

Adatok: 2 liter, 659 Ft

SZÉNSAVAS NARANCSITALTESZT: MEGTALÁLTUK A FANTA MÉLTÓ VETÉLYTÁRSÁT >>> 
Kavalkád

A fedél eltávolítása után ránézésre inkább mogyorókrém, mint fagyi. Közelről illatozva sem találjuk benne a csokis jelleget, ami azért eléggé elveszi az ember kedvét. Kóstolva egy kakaósbevonó ízjegy jelenik meg benne, ami előtt folyamatosan ott dolgozik a tejszínes ízvilág. Sokkal inkább illene rá a "tejszínfagylalt kakaó hintéssel" kifejezés, erre a csokoládés jégkrém kicsit erős.

Adatok: 1 liter, tejszín 0,3%, 449 Ft

TESZT! MAGUNK IS MEGLEPŐDTÜNK, MENNYIRE KÜLÖNBÖZNEK A ZÖLD TEÁS ICE TEÁK >>> 
Spar

Imádott zöld színünk ismét előkerült. Színe alapján ez is necces, nem valószínű, hogy a legdurvább csokis fagyik közé fog tartozni, kissé sápadt. Illata annyira üres, hogy még a műanyag doboz szagát is hamarabb kiszúrjuk, ha fölé hajolunk. Kóstolva egy nagyon minimál kakaós érintést kapunk, de ez is hamar villan, sokáig nem érzékeljük. Rendes fagyi mellé köretnek jó lehet azért.

Adatok: 1 liter, kakaó por 3%, 320 Ft

TESZT! POZITÍVAN CSALÓDTUNK A ROSTOS NARANCSLEVEKBEN >>> 
Grandessa

Ebben szintén nincs laktóz, glutén és cukor. Kibontás után orrunkat mégis karakteres csokoládé illat üti meg, ami valahol átmenetet képez a tej- és az étcsoki között. Kóstolva ugyanez az élmény, egy vegyes csokis érzést vált ki, de kifejezetten kellemes. Cukor nincsen benne mégis kellemesen édes hatást ér el, ami fagyi esetében azért nem egy utolsó dolog. Meglepő, de ez egészen jól harmonizál hiába mentes kiadás.

Adatok: 0,5 liter, kakaópor 3%, 699 Ft

Ítélet

1. Carte D’or
2. Grandessa
3. Rios
4. Gelatelli
5. Mazsi
6. Tesco
7. Spar
8. Kavalkád
9. Swedish Glace

A nagy név jelen esetben győzedelmeskedett, de olyan észveszejtően nagy előnyre nem tudott szert tenni. Közvetlen utána a második helyre egy mentes fagylalt került, ami bizony nem kis meglepetést okozott. A harmadik helyet végül a Rios húzott be, ami annak köszönhető, hogy a benne elrejtett étcsoki darabok vagányul feldobták az ízélményét.
Ezután jön egy szinte azonos boly, mely tagjai között eltérést alig találni. A Spar, Tesco, Kavalkád és Mazsi márkájú fagyik hatalmas eltérést nem produkálnak. A sort a svéd gyöngyszem zárja, ami sajnos a szójás alappal elbukott.

 A Mit ettem ma többi tesztjét itt találjátok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss