A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. Kemény habbá verjük a fehérjéket 8 dkg porcukorral. Összekeverjük a megmaradt cukrot, a sárgájákat és a vaníliás cukrot, majd összeforgatjuk a kétféle tojásos keveréket. Hozzászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a citrom héját is.
6 darab sütőpapírra körberajzolunk egy-egy 24 cm-es, kerek tortaformát. A megrajzolt köröket kisimítjuk, majd bevonjuk a tésztamasszával. A tésztát a sütőpapírokkal együtt tepsibe helyezzük. A körlapokat 200 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez fél dl vizet felforralunk a cukorral. Hagyjuk kihűlni, majd rummal ízesítjük, és habosra keverjük a puha vajjal. Végül hozzászitáljuk a kakaóport.
Kis lángon karamellizáljuk a cukrot 0,6 deciliter vízzel. Belekeverjük a mézet és a citromlevet, majd levesszük a tűzről. A piskótákról eltávolítjuk a sütőpapírt, és a tortaforma segítségével szabályos körré igazítjuk mindet. A forró karamellt az egyik lapra öntjük, és olajozott késsel elsimítjuk. Kissé bevágjuk úgy, hogy 12 szelet jöjjön létre. Végül hagyjuk a karamellt megszilárdulni a lap tetején.
Félreteszünk egy kis adagot a kakaós krémből, a többivel bevonjuk a tésztalapokat, és egymásra helyezzük őket. A torta szélét a félretett krémmel vonjuk be. A torta tetejére helyezzük a karamellás réteget és mindegyikre nyomunk egy adag csokoládét díszítésként.