Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Disznótoros tésztával

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tepertőt apró kockákra vágjuk, és egy forró serpenyőben megpirítjuk, majd hozzátesszük a szintén apró kockákra vágott császárszalonnát. Mikor mindkettőből kisült némi zsír, hozzáadjuk a felkockázott disznósajtot. Kevés sót szórunk rá, mert az alapanyagok alapvetően is sósak kissé, illetve kevés feketeborsot szórunk rá.

Eközben a spagetti tésztát forró, sós vízben megfőzzük. (Ki - ki ízlése szerint aldente, vagy teljesen puhára).

A tojássárgákat felverjük és összekeverjük a reszelt parmezánnal.

Amikor a tészta készre főtt, lecsepegtetjük, ráöntjük a seprenyőben található szalonnára, s összekeverjük vele. Majd mikor a tűzről már levettük, s kb. 1 percig kevergettük, ráöntjük a sajtos tojást, ami összefogja az egész egyveleget.

Tálaláskor félbevágott koktélparadicsommal, frissen őrölt borssal, esetleg petrezselyemmel tálaljuk.

Megjegyzés

Egy hirtelen ötlettől vezérelve benéztem a hűtőbe, s mivel szinte csak olyan dolgok voltak benne, amik egy disznótoros lakomához kiválóak lettek volna, ezért be is csuktam a hűtőt, mivel én tésztát szerettem volna enni. Aztán gondoltam egyet, és fogtam egy kevés tepertőt, egy kevés húsos szalonnát és egy kevés disznósajtot, majd ebből készítettem egy alapot (ami az alapanyagok miatt kicsit nehezebb volt, mint általában a húsos ételek alapjai), s ezt ötvöztem egy kis tésztával. A végeredmény meglepően ehető lett. :) Azt hittem, túl zsíros lesz, de végül is teljesen jó volt úgy, ahogy volt. :)) Nem mondom, hogy diétás étel, de azért néha megengedett egy kis bűnözés.
- kvirag82

Ezek is érdekelhetnek

Friss