Elkészítés: A tepertőt apró kockákra vágjuk, és egy forró serpenyőben megpirítjuk, majd hozzátesszük a szintén apró kockákra vágott császárszalonnát. Mikor mindkettőből kisült némi zsír, hozzáadjuk a felkockázott disznósajtot. Kevés sót szórunk rá, mert az alapanyagok alapvetően is sósak kissé, illetve kevés feketeborsot szórunk rá.
Eközben a spagetti tésztát forró, sós vízben megfőzzük. (Ki - ki ízlése szerint aldente, vagy teljesen puhára).
A tojássárgákat felverjük és összekeverjük a reszelt parmezánnal.
Amikor a tészta készre főtt, lecsepegtetjük, ráöntjük a seprenyőben található szalonnára, s összekeverjük vele. Majd mikor a tűzről már levettük, s kb. 1 percig kevergettük, ráöntjük a sajtos tojást, ami összefogja az egész egyveleget.
Tálaláskor félbevágott koktélparadicsommal, frissen őrölt borssal, esetleg petrezselyemmel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre