Elkészítés: Nagy levegőt veszünk, és alámerülünk a húsokba. A tarját és a dagadót kockákra, a tüdőt és a szívet csíkokra vágjuk. Előveszünk egy jóképű lábast, olajat hevítünk benne, megfonnyasztjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, és azonnal felengedjük 1 dl vízzel. Belevetjük az összes húst, és zsírjára pirítjuk. Ha ez megtörtént, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a matériát, beletesszük a csípős csöves paprikát, a felkarikázott, kicsumázott zöldpaprikát és a hámozott, cikkekre vágott paradicsomot. Megsózzuk, és fedő alatt majdnem puhára főzzük.
Ezek után hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, a felkockázott burgonyát, és készre főzzük. Megtöröljük izzadó homlokunkat, paprikásunkat megtejfölözzük, és egy szép cseréptálban feladjuk az asztalra.
Kínáljunk mellé friss, puha kenyeret és egy szép kékfrankost.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre