Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Disznótoros, kocsonya és Vince-napi pincetúra: gasztroprogramok januárban

Bár januárban visszafogottan áldozunk csak a gasztronómia oltárán, de azért az év elején is találni olyan izgalmas programokat, amiért érdemes egy kicsit járni az országot. Íme, itt az ízelítő a januári termésből.
2016. január 02. Újévi disznótoros dőzsölés, Villánykövesd

Villánykövesden jól kezdődik a 2016-os év, a disznóvágáson minden vendég élményekkel gazdagodhat. A hamisítatlan vidéki disznóvágáson a résztvevők megkóstolhatják a
hagyományos villányi disznótoros reggelit, amihez korlátlanul adják a pálinkát és a forralt bort. Sőt a Villányi borvidéket is felfedezhetik a külön erre az alkalomra szervezett pincetúrán is, ahol 3 pincészet összesen 10 fajta borát kóstolhatják meg a pincegazdákat hallgatva a pincészetek mindennapjairól, a borkészítés titkairól.

2016. január 08-09. Koffeinfesztivál, Budapest

Egész napos városi programsorozat az ínyenceknek, az egyszerű ízek kedvelőinek, és minden koffein rajongónak több 100 helyszínen. Különleges kávék, teák és édességek, rengeteg tematikus és interaktív program a teázókban, kávézókban, és egyéb vendéglátó egységekben. Nem tudsz kávé nélkül élni? Elolvadsz a csokoládétól? Egy forró teánál nincs is jobb? Energiaital függő vagy? Több 100 esemény vár rád az ébrenlét éjszakáján! 

2016. január 23. Téli Etyeki Piknik, Etyek

Évente négy alkalommal, családiasabb hangulatban találkozhatnak az Újhegyen és a Szépvölgyben hazánk - és ezen belül Etyek - gasztronómiai kincseivel. Az adott évszak jellegzetességeit kiemelve megtekinthetik a látogatók a legkiválóbb magyar borászok és gasztronómiai, valamint kézműves kiállítók remekeit.

 

2016. január 23. Pincéről pincére – Variációk Vincére, Villány

Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince-nap időjárásából és a metszett "Vince vesszők" állapotából jósolják a szüret gazdagságát. E napon egyik pincéből a másikba járva áldomásoztak, kóstolták egymás borait. A tőkékre Isten áldását kérték, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetettek, a természet iránymutatásait követve. "Ha szent Vintze napja fénylik, megtelik a pintze, és sok jó bort várhatni". A napsugár igazi áldás, segítségével megcsordul a jég és telik a pince. Reggel HORDÓS VINCE, napközben DŰLŐJÁRÓ VINCE, este VACSORÁZÓ VINCE!

2016. január 22-24. Alföldi disznóvágás, Tisza-tavi disznótoros program, Tiszafüred

Jöjjön el és fogja meg az újévi disznó fülét! A Tisza-tónál részt vehet családjával és barátaival egy hamisítatlan vidéki programon, hiszen a Hotel Balneum január végén disznóvágásra invitálja a vendégeket, ahol a „pálinkás jó reggelt”-et követően minden vendég kiveheti a részét a munkából, majd kolbásztöltő és tepertősütő-versenyen mérheti össze tudását.

2016. január 28-31, Miskolci Kocsonya Farsang, Miskolc

A kocsonyafarsang kirakodó vásárán több száz kézműves és gasztronómiai árus jelenik meg. Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, vendéglátó egységek, őstermelői piac és népművészeti vásár várja a vendégeket. A farsang programkínálatában több tucatnyi koncert, számos gyermek- és családi program, kiállítások, farsangi felvonulás található a karneváli hangulatot megidézve. A fesztivál ideje alatt minden korosztály megtalálja az igényes és színvonalas szórakozási lehetőséget. A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes.

Nincs kocsonyafesztivál igazi kocsonya nélkül, ezért a széles körű gasztronómiai kínálatban a kocsonya kiemelt szerepet kap.

Ezek is érdekelhetnek

Friss