Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diótorta rummal és kandírozott naranccsal

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 15 dkg durvára darált dió
  • 4 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés őrölt fahéj
  • 1-2 kanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 25 dkg durvára darált dió
  • 1 l tej
  • liszt vagy keményítő
  • 6 evőkanál cukor
  • őröl fahéj
  • rumaroma
  • 25 dkg vaj
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 maréknyi kandírozott narancshéj
  • A tetejére:
  • diószemek
  • grillázs mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és sóval kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral, a puha vajjal szintén kikeverem, majd a durvára darált diót belekeverem, ezután a sütőporos lisztet, végül a fehérje habot is.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A sütő méretének megfelelő nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral, erre öntöm középre a diós tészta felét, majd kakaóport keverek a maradék tésztába, és ezt a két szélére töltöm. 13-14 perc alatt készre sütöm a tésztát, majd hagyom kihűlni.

A krémhez a tejet, a lisztet és a durvára darált diót állandó kevergetés mellett felfőzöm. Annyi lisztet adok hozzá, hogy puding szerű sűrűséget érjek el. Ezután keverem bele a tűzről lehúzva a cukrot, a rumaromát, a fahéjat és a kandírozott narancshéjat. Az egészet hagyom kihűlni.

Egy másik tálban a porcukrot a vajjal habosra keverem, ha a diós pép kihűlt, összekeverem a cukros vajjal.

A megsült és kihűlt tésztáról lehúzom a papírt, hosszában 2 felé vágom, a széleiből is levágok 3 vékonyabb csíkot. Ezután egy tálcára teszem az alsó lapot, megtöltöm a diós krémmel, erre kerül a 3 vékony csík, ezt is megtöltöm krémmel, majd befedem a tetejével.

A tetejére és az oldalára is jut bőven a krémből. Díszítésként diószemekkel kirakom, és egy kevés grillázs mogyoróval is meghintem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss