Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diótorta ananászos mákkrémmel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá. A sárgájákat egyenként, óvatosan dolgozzuk bele, végül a darált dióval összeszitált lisztet és morzsát is forgassuk bele.

A masszát simítsuk vajjal kikent, liszttel behintett kapcsos tortaformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük meg. Amikor elkészült, a formából emeljük ki, és egy rácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a liszttel és a cukorral keverjük össze, és lassú tűzön főzzük sűrűre. Ekkor szórjuk bele a mákot, és ezzel még egy percig kevergetve főzzük, majd húzzuk le a tűzről. Ízesítsük a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, és kevergetve hűtsük ki.

Amikor a mákos massza már egészen hideg, a vajat keverjük habosra, és a főzött krémet apránként dolgozzuk bele. Az ananászt csepegtessük le, vágjuk vékony körcikkekre, a leeső darabokat aprítsuk fel, és keverjük a mákkrémbe.

A kihűlt tortát lapjában vágjuk három részre, az ananászos mákkrémmel töltsük meg, és kívülről is vonjuk be. A tetejét az ananászszeletekkel díszítve, cikkekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: A dió című könyv - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss