Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós zserbó

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.

A tésztához az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és jól összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.

Az első részt kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 evőkanál rummal, rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal, és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben 200 C°-on kb. 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat: az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 evőkanál olajjal, a fehér csokoládét 1 teáskanál étolajjal. A felolvadt barna csokit rásimítjuk, majd a fehérrel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss