hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós zabpelyhes keksz

5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat (a csoki kivételével) egy tálba rakjuk, és alaposan összegyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. (Ha túl nehezen áll össze, 1 kiskanál tejföllel lágyíthatunk rajta, de ne legyen ragacsos; ha pedig ragacsos lenne tegyünk még hozzá kevés darált zabpelyhet.)
  2. Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk, kis gombócokat formázunk a tésztából, amiket ellapítunk a tenyerünkkel, és a tepsibe rakosgatjuk, egymástól egy-egy ujjnyi távolságra.
  3. A tepsit 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 12 perc alatt világosra sütjük. Kivesszük a tepsit a sütőből és a kekszeket hagyjuk kb. 5-10 percet pihenni, mert ekkor még puhák és törékenyek a kekszeink.
  4. Megolvasztjuk a csokoládét, a kihűlt kekszeket félig megmártjuk a csokiba, majd rácsra rakjuk, hogy a felesleges csoki lecsepegjen.

    COOKIE, BISCOTTI, MANDULACSÓK, PUSZEDLI, ESTIKE - 120 KIPRÓBÁLT KEKSZRECEPT! >>> 

    ROPOGÓS KEKSZEK, COOKIE-K >>>

Megjegyzés

Egészséges, finom omlós keksz, ami lezárt dobozban több napig is eláll. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss