Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós vaníliás keksznyalóka

60 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, puha vajjal, majd beleszórjuk a darált diót. Ezután hozzáadjuk a kristály-, továbbá a vaníliás cukorral kikevert tojást, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. A tésztát tizenkét egyforma méretű darabra osztjuk, és lisztezett felületen vékony rudat sodrunk mindből. Csiga alakban feltekerjük a tésztarudakat, majd elrendezzük őket egy sütőpapírral leterített sütőlemezen. A kekszeket a 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, azután kivesszük, és óvatosan szúrunk mindegyikbe egy-egy hurkapálcikát. Végül hagyjuk kihűlni a keksznyalókákat.

    FELEJTHETETLEN DIÓS SÜTIK, MELYEKKEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD >>> 

    Receptek gyerekzsúrra >>> 

    Csigakeksz >>> 


A teljes kiőrlésű liszt egy tápanyagokban gazdag lisztfajta, amit nemcsak kenyérsütéshez, de süteménykészítéséhez is használhatsz. A végeredmény akkor lesz a legfinomabb, ha finomliszttel vegyítve alkalmazod!

Ezek is érdekelhetnek

Friss