Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-túrókrémes eperkocka

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 + 5 dkg cukor
  • 15 dkg lágy margarin
  • 5 tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • sárgabaracklekvár
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 6 darab zselatinlap
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 4 dl tejszín
  • A tetejére:
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 30 dkg eper

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a diót a liszttel és a sütőporral összevegyítem. A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verem. A margarint 15 dkg cukorral habosra kikeverem, és a tojások sárgáját egyenként hozzákeverem. Majd a két masszát lazán összeforgatom, végül a diós-lisztes keveréket is beleforgatom.

A tésztát 24x22 cm-es sütőpapíral bélelt tepsibe simítom, és 180 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt, 2 lapba vágom, és megkenem sárgabaracklekvárral.

A krémhez a zselatint kb. 3 dl hideg vízbe beáztatom. A túrót szitán áttöröm, hogy sima legyen. A tojások sárgáját a cukorral gőz felett kihabosítom a citrom héjával és levével, leveszem a tűzről, a kinyomkodott zselatinlapokat belekeverem, megvárom, míg feloldódik, majd hozzáadom a túrót, végül a felvert tejszínhabot.

Az egyik tésztalapot megkenem a krém felével, jöhet a második tésztalap, majd a maradék krém. A tetejét kirakom a megmosott és felszeletelt eperrel, majd lekenem a hideg vízzelelkevert tortazselével.

Ezek is érdekelhetnek

Friss