Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós torta gluténmentesen

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 8 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál gluténmentes liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál víz
  • 10 evőkanál cukor
  • A töltelékhez:
  • 6 dl tejszín
  • 20 dkg darált dió
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál rum
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag zselatin fix

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 10 evőkanál vízzel és 10 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, 8 evőkanál darált diót, 5 evőkanál lisztet és a sütőport.

Tortaformába öntjük, és 160-170 fokos előmelegített sütőben 1 óráig sütjük. Ha kivesszük piskótát, hogy ne essen össze, a formával együtt megfordítjuk, és így hagyjuk kihűlni, így nem esik össze.

A krémhez a diót felfőzzük 1 dl tejben, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a rumot. A keményre felvert tejszínhabhoz fokozatosan adjuk a kihűlt diót, hozzátesszük a zselatin fixet, és óvatosan elkeverjük.

A piskótát 3 lapba vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss