Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós tekergő

MME MME
3.7/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A margarint, a lisztet és a tojások sárgáját, a kevés langyos cukros tejben felfuttatott élesztõt kevés sóval jól kidolgozzuk, három cipóba osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. Baracklekvárral megkenjük, és a két szélüket feltekerjük (mint a bejglit) úgy, hogy középen 2-3 cm-es hely maradjon. A tojások fehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük, belekeverjük a porcokrot és a darált diót. Ezt a masszát elosztjuk a három tésztán, a középen hagyott mélyedésben. Zsírozott tepsibe helyezzük a három rudat, és kb. fél órát állni hagyjuk langyos helyen. Forró sütõben fél óráig sütjük. Szeletekre vágva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss