Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós tartelette

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg mascarpone
  • 12,5 dkg vaj
  • 14 dkg finomliszt
  • A töltelékhez:
  • 1 tojás
  • 16,5 dkg barnacukor
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál vanília-esszencia (vagy 2 csomag vaníliás cukor)
  • 6,5 dkg durvára vágott dióbél

Elkészítés

Elkészítés: A puha marcarponét a puha vajjal habosra keverjük, majd beledolgozzuk a lisztet és a sót. A tésztát 1 órára a hűtőbe tesszük, majd kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle. Ezután kizsírozott apró muffintálkákba nyomkodjuk, egyenletesen szétterítve a forma belsejében.

A töltelékhez kikeverjük a tojást, hozzáadjuk a barna cukrot, a vajat, a vaníliát, és simára dolgozzuk, végül beleforgatjuk a dióbelet is. A tölteléket a tésztakelyhekbe kanalazzuk.

165 Celsius-fokon 25-30 percig sütjük, majd 15 percig hűlni hagyjuk.

Félbevágott koktélcseresznyével díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss