hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós szilvatorta

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • pici só
  • A tetejére:
  • 80 dkg kimagozott szilva
  • A bevonathoz:
  • 20 dkg dióbél
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, a hűtőben 1 órát pihentetjük. Ezután 3 milliméter vastag kerek lappá nyújtjuk, és tortaformába tesszük, előmelegített sütőben félig megsütjük.

A megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, a tészta tetejére rakjuk, és kb. 20 percig sütjük.

A darált diót összekeverjük a tejjel, a vajjal, a cukorral és a liszttel, ezután gőz fölött forraljuk. Ha kemény lenne, még egy kis tejjel hígítjuk. Amikor sűrűsödni kezd, a torta tetejére öntjük, elsimítjuk
rajta. Még kb. 7 percig sütjük - ahogy pirulni kezd a bevonat, már kész is. (A diókrémbe liszt helyett édes morzsát is tehetünk.)

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss