Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, a hűtőben 1 órát pihentetjük. Ezután 3 milliméter vastag kerek lappá nyújtjuk, és tortaformába tesszük, előmelegített sütőben félig megsütjük.
A megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, a tészta tetejére rakjuk, és kb. 20 percig sütjük.
A darált diót összekeverjük a tejjel, a vajjal, a cukorral és a liszttel, ezután gőz fölött forraljuk. Ha kemény lenne, még egy kis tejjel hígítjuk. Amikor sűrűsödni kezd, a torta tetejére öntjük, elsimítjuk
rajta. Még kb. 7 percig sütjük - ahogy pirulni kezd a bevonat, már kész is. (A diókrémbe liszt helyett édes morzsát is tehetünk.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre