Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-szilvás csirkemell

MME MME
60 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellfilét felszeleteljük, formásra kiveregetjük, sózzuk és fűszerkeverékkel ízesítjük, megszórjuk darált dióval. A diót betakarjuk baconszeletekkel, majd
mindegyikre 3 szem kimagozott, előzetesen vörösborban áztatott aszalt szilvát teszünk.

A húst összegöngyöljük, megtűzzük, és egy tűzálló tálba egymás mellé tesszük. A tetejére öntjük az ízesített olívaolajat, sütőben közepes hőfokon, fólia alatt puhára pároljuk, majd a fóliát eltávolítjuk, és pirosra sütjük.

Tálaláskor felszeleteljük, sajtos körtével és krumplipürével kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek