hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós sültcékla-saláta, a szuperegészséges téli vacsora

Ez az izgalmas, közel-keleti ihletésű sültcékla saláta remek egy elegáns menüsor elejére, de pita kenyérrel tökéletes hétköznapi vacsora válhat belőle!

Mondjon bárki bármit, de télen ugyan úgy kívánjuk a zöldséget, a vitamint és a jó salátákat, mint nyáron. Sőt, a vitamint még sokkal jobban! A téli saláták fontos, hogy tartalmasak és táplálóak legyenek, hiszen a hideg hónapokban semmiképp sem a hűsítés a feladatuk! Ha pedig tényleg fontos a vitaminbevitel, próbáljuk meg a fogást lehetőség szerint idényzöldségekből összeállítani.

Ez az izgalmas, közel-keleti ihletésű céklasaláta remek egy elegáns menüsor elejére, de pita kenyérrel tökéletes hétköznapi vacsora válhat belőle!Az öntetnek a tahini és a gránátalma melasz adja az arabos hangulatot. Ezeket a hozzávalókat nagyobb hiperek nemzetközi részlegén vagy kisebb gourmet boltokban tudod beszerezni. Ha nem állnak rendelkezésre, a saláta remekül működik a többi hozzávalóval is!

Hozzávalók:

  • 6-8 bébicékla vagy 2 nagy cékla
  • 10 dkg dió
  • 15 dkg rukkola
  • 3 dl görög joghurt
  • 3 ek tahini, azaz szezámpaszta
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek gránátalma melasz
  • 2 ek citromlé
  • 3-4 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt légkeveréses programon 200 fokra.
  2. Mosd meg a céklákat, vágd le a szárát és csavard őket egyenként alumínium fóliába.
  3. Süsd a fóliában addig, míg meg nem puhul. Ez minimum 45 perc, de mérettől függően akár 2 óra is lehet. Akkor jó a cékla, ha egy fogpiszkáló könnyen átmegy rajta.
  4. Szedd ki a fóliából és még melegen, gumikesztyűben, hogy ne fogja meg a kezed, folyó víz alatt, dörzsöld le a héját. Készíts öntetet a melasszal, citromlével, apróra vágott fokhagymával és olívaolajjal. Sózd ízlés szerint.
  5. Vágd kockákra a céklát és forgasd össze az öntettel. Ezt megteheted akár a tálalás előtti napon is. Ez esetben tedd hűtőbe.
  6. Keverd a joghurtot a tahinivel és ha kell, sózd.
  7. Egy serpenyőben, közepes lángon, olaj nélkül, folyamatos kevergetés mellett pirítsuk a diót enyhén meg.
  8. Végy minden adaghoz egy kistányért. Helyezz el minden tányéron 1-1 marék rukkolát. Oszd el a rukkolán a céklát.
  9. Locsold meg a joghurtos tahinivel és szórd rá a rusztikusan felaprított diót.

DIÉTÁS VILLÁMEBÉD: ZÖLDSÉGES KUSZKUSZ MAROKKÓI STÍLUSBAN >>> 

ÍGY KÉSZÜL A KLASSZIKUS VINAIGRETTE ÖNTET - A TÖKÉLETES ALAPRECEPT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss