hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-spenótos tésztakosárkák

4/5
45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A parajpürét felengedtem, majd alaposan kinyomkodtam.
A tojásokat szétválasztottam. A fehérjéből egy keveset (nagyjából 1 teáskanálnyit) félretettem, a többit kevés sóval kemény habbá vertem. A tejszínből is levettem 1 teáskanálnyit, amit hozzáadtam a félretett fehérjéhez, és alaposan elkevertem. A többi tejszínt a tojások sárgájával keverőtálba öntöttem, sóval, borssal, őrölt rozmaringgal fűszereztem, és gépi habverővel 2-3 perc alatt alaposan elkevertem. Ekkor hozzáadtam a parajpürét, és összedolgoztam a masszát. Aztán jött a finomra reszelt sajt, amivel szintén jól átforgattam az egészet. Végül hozzákanalaztam az őrölt diót, és azzal is alaposan elkevertem. Utolsó simításként kíméletes, de határozott mozdulatokkal beleforgattam a fehérjehabot.

A sütőt 180 fokra előmelegítettem, egy tapadásmentes aprósütemény-sütőt előkészítettem. A leveles tésztát kissé kinyújtottam (ha szükséges, lehet lisztezni), majd kis körlapokat szúrtam ki belőle. A körlapokkal kibéleltem a sütőformát. Minden tésztát villával kissé megszurkáltam, hogy ne púposodjanak fel sütés közben. A maradék tésztából is körlapokat szúrtam ki, amelyeket tésztarácsozóval megmintáztam.

A diós-spenótos tölteléket elosztottam a tésztamélyedésekben, majd mindegyikre ráillesztettem a rácsos kalapot. A tejszínnel elkevert tojásfehérjével megkentem, és mindegyik tetejére rábiggyesztettem a félbevágott diókat.

Előmelegített sütőben 20 perc alatt aranylóra sütöttem. Langyosan a legfinomabb, de ha marad belőle, hidegen is remek, sőt akár újramelegíthető.

Ezek is érdekelhetnek

Friss