Elkészítés: A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk a lekvárt, a lisztet, a sütőport és a vizet, a végén óvatosan a tojások felvert habját. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Kb. 5 perc után, ha nagyon égne, vegyük le 180 fokra, és lazán dobjunk rá egy alufóliát. Mivel meggylekvárt használtam sokkal sötétebb lett a piskóta. De jó volt, mert nem lett olyan édes.
Közben a krémhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és a darált és darabos dióra öntjük. Hozzáadjuk a hideg vajat és a többi hozzávalót, majd krémesre keverjük (használjunk robotgépet).
Ha megsült a tészta és kihűlt, vízszintesen kettévágjuk. Majd megkenjük a lapokat úgy, hogy a legfelső lap tetejére is maradjon krém. Ha van még, szórjuk meg dióval vagy csokireszelékkel.
Mivel én nem szeretem, ha száraz a piskóta, megkentem egy réteg lekvárral, jelen esetben meggyel. Tegyük be 1-2 órára a krém miatt a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.