Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-rokfortos spagetti

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A diót durvára aprítjuk. A sajtot apró darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A chilit megmossuk, hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk húsát apróra vágjuk.

A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, aranysárgára pirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, a zöldséglevest és a tejszínt, majd állandó keverés mellett felforraljuk, sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a sajtot, hagyjuk felolvadni. Végül a hagymakarikákat és a chilit is a szószhoz adjuk, és még 2-3 percig főzzük.

Míg a szósz fő, a spagettit sós vízben kifőzzük, vigyázzunk, hogy ne legyen teljesen puha. Ha kész, leszűrjük, lecsepegtetjük. A szósszal meglocsolva, a dióval megszórva azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss