Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-ricottás almatorta

120 perc
bonyolult
költséges
12 adag

Elkészítés

  1. A citromot megmossuk, szárazra töröljük, majd lereszeljük a héját, és kifacsarjuk a levét. A meghámozott, kimagozott, felkockázott almát meglocsoljuk citromlével.
  2. Felhabosítsuk a vajat 25 dkg cukorral, a citromhéjjal és a vaníliarúd kikapart magjaival. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat egyenként adjuk a vajas masszához, azután hozzákeverjük a darált mandulát, a ricottát és az almakockákat. Végül három részletben beleforgatjuk a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Az így kapott tésztát egy 26 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett, kapcsos tortaformába simítjuk rászórjuk a durvára vágott diót, majd a 175 fokos sütőben 45 percig sütjük. Azután lefedjük egy darab alufóliával, és további 30-45 percig sütjük. Végül kikapcsoljuk a sütőt, kiékeljük az ajtaját egy fakanállal, és hagyjuk benne kihűlni a süteményt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss