Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós répatorta narancsos krémmel

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 25 dkg (nád) cukor
  • 25 dkg liszt (1/3-a teljes kiőrlésű)
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg enyhén pirított durvára tört dió
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 7 dkg aprított aszalt szilva
  • kb. 1 teáskanál őrölt fahéj
  • kb. 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • kb. 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 cl rum

Elkészítés

Elkészítés: Az egész tojásokat a robotgép keverőtáljába ütöttem, a cukorral a legmagasabb fokozaton kb. 10 perc alatt habosra kevertem.
A fokozatot alacsonyra vettem, belekevertem a vajat, majd fokozatosan a fűszerekkel, sóval, sütőporral elkevert lisztet, végül keverőlapáttal a diót, aszalt szilvát és a répát.

26 cm-es kapcsos, kibélelt formába, előmelegített 180 fokon sütöttem kb. 45-50 percig. (Tűpróba!)

Rácsra borítottam, a papírt lehúztam, hideg helyen teljesen kihűtöttem, vízszintesen 3 felé vágtam, és megtöltöttem a krémmel.

Krémhez a vajat habosra kevertem a porcukor felével, hozzákevertem a mascarponét. A tejszínt a habfixálóval és a maradék porcukorral kemény habbá vertem, és beleforgattam a vajas-mascarponés krémbe.

Tálalás előtt hideg helyen pihentettem.

Megjegyzés

Mivel könnyű-lágy a tészta, nehéz 3 részre vágni még tortavágóval is, ezért javasolom csak kétfelé vágni. Fele krémmel az alsó lapot megkenni, így a tetejére és köré is jut bőven krém. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss