Elkészítés: A szalonnát (ebből sosem elég) centis kockákra vágom, majd vasserpenyőben pörccé sütöm. A zsírból a pörcöt tányérra szedem. Jénaiba egy keveset öntök a szalonnából kisült zsírból. Kifőzöm a tésztát, egy-két perccel rövidebb ideig kell főzni, mint ami a javasolt főzési idő. A jénaiba eztán beleteszem a tésztát, majd a villával megtört tehéntúróval elkeverem. A tetejére ráöntöm a tejfelt (fél kiló túróra egy liter tejfelt lehet számolni.) Nyitott jénaiban körülbelül húsz percig sütöm 150 fokon.
Tálaláskor egy jó adag rakott csusza, a tetejére a sült pörcből ízlés szerint kerüljön, majd szórjuk meg darabokra tört dióval, és sózzuk ízlés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre